Knusse ontdekking in de Franse Pyreneeën ...

Un emplacement exceptionnel au cœur des Pyrénées.


dinsdag 9 augustus 2011

Dagje 'peren' verwerken! ja ja!

Het recept van Rene..... voor de volle perenboom... direct even testen....

Plukken, PREPARER ET MANGER' (oef!)

Recept (wij hebben vanmiddag een 4-voud gemaakt)....

5 peren uit de boomgaard van Pyrénées Passions
3 eieren van de kippen van de buurmanboer
150 g. bloem
150 g. suiker
gist (1/3 zakje)
raspel van een vanillestaafje
snufje zout
50 g. (room)boter
3 eetl. volle melk (vers van de koeien van de buurmanboer)

Schil de peren en snijd 4 peren in blokjes en 1 peer in schijfjes. Meng alle ingrediënten (behalve de bloem) in een mixkom tot een fijn mengsel. Voeg daarna de meel toe. Meng de perenblokjes door het mengsel en giet het in een met boter ingewreven bakblik. Rangschik de schijfjes peer en bovenop en 'hoila' 45 min. in de oven  op 180 C. Als het taartje bruin is, is het gereed. Bon apetit!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten