Knusse ontdekking in de Franse Pyreneeën ...

Un emplacement exceptionnel au cœur des Pyrénées.


vrijdag 4 november 2011

Verwennerij... Piques de Magret de Canard aux Cerises


Ga op zoek naar 2 Margret de Canards (goede slager heeft ze wel) en 16 kersen en je hebt een 'Delicious' zeer verrassend hapje voor bij de borrel!

Voor 4 personen:
Ontpit de 16 kersen. Snijdt het reepje vet van de Margret de Canard. Bewaar dit voor later. Snijdt de Canard schuin in dunne reepjes zodat deze circa 6 a 7 cm. zijn. Bestrooi  met zout en peper. Rol de reepjes Canard om de kers en maak vast met een klein houten prikkertje.

Bak de rolletjes in de pan en gebruik hiervoor een deel van het bewaarde vet (even op gevoel de hoeveelheid bepalen). Bak het vervolgens 1 minuut aan beide zijden.

Maak een dressing van vinaigre de vin rouge en voeg daarbij een beetje kaneel en geraspte gember.

Leg de gebakken Piques op een mooi sierlijk bord, overgiet het met de dressing en laat het enkele seconden intrekken voor je gaat serveren. Decoratie takjes verse tijm.

Lekker met een goed glas rode wijn! Delicious!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten