Dessert voor 6 personen
Ca. 15 min.
Ca. 15 min.
150 g | pure chocolade |
150 ml | slagroom |
3 | eigelen (op kamertemperatuur) |
50 g | fijne suiker |
1 dopje | Grand Marnier |
3 | eiwitten (op kamertemperatuur.) |
extra nodig: | ruime beslagkommen |
Snijdt de chocolade in stukjes en laat het in een kom op een pan met heet water (au bain-marie smelten). Klop de slagroom half stijf en zet deze in de koelkast. Klop met een mixer de eidooiers met de suiker tot een licht mengsel. Klop in een vetvrije ruime kom de eiwitten met een mixer stijf tot zachte pieken. Meng in een ruime kom de warme chocolade door het dooiermengsel en voeg de Grand Marnier toe. Schep de slagroom langzaam door het chocolade mengsel. Schep het geslagen eiwit er langzaam door en verdeel de mousse in schaaltjes.
Je kunt de chocolademousse direct eten, of in schaaltjes in de koelkast zetten tot de volgende dag.
Lekker met pistachenootjes.... Smul smul!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten