Knusse ontdekking in de Franse Pyreneeën ...

Un emplacement exceptionnel au cœur des Pyrénées.


donderdag 21 april 2011

Bij een verjaardag hoort appeltaart!


Mmmmm!!! Vandaag is Robertine jarig. Daarbij hoort appeltaart volgens het speciale recept van Pyrénées Passions.

Het hele huis ruikt naar de taart... en straks bij de koffie lekker smullen!

Maak het ook en geniet mee ♥ Passie uit de Pyreneeën! Helaas komen de appeltjes nog niet uit de eigen appelboom.

Ingrediënten:

- bladerdeeg voor de bakvorm. Kan heel simpel zelf gemaakt worden met ei, bloem en olijfolie
- 4 appels, 2 peren (of varieer met abrikozen)
- 3 eieren
- 35 g. maiszetmeel
- 90 g. gesmolten roomboter
- 150 g. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- abrikozenjam (zelfgemaakte met rozemarijnsnippers is het lekkerste)

Bereiding:

- Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker, de gesmolten boter en het maiszetmeel tot een gladde massa
- Beboter de bakvorm en bekleed het met de bladerdeeg
- Schil de appels en peren en snijd ze in kleine stukjes
- Schik ze in de vorm en overgiet met het eiermengsel (ev. citroensap en kaneel toevoegen)
- Bak de taart gedurende 50 min. in een voorverwarmde oven op 180 C.
- Smeer de taart met een kwastje met abrikozenjam in.
- Serveer eventueel met vanille ijs.

Bon apetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten